Sunday, 16 June 2013

Assalamualaikum kawan-kawan. hari ini 17/6/2013 merupakan ulangtahun kelahiran aku yg ke ** dan bersempena dengan itu aku punya satu hasrat atau satu permintaan yang dah lama aku mahu ia jadi kenyataan.. Pernah dengar lagu dari kumpulan Kangen band iaitu Pujaan hati.? ia sangat-sangat berlaku terhadap diriku cuma bezanya si pujaan hatiku ini ialah individu yang aku sangat rapat selalu jumpa cuma aku tak mampu nak luah.. hehe.. gua pemalu okayhhh.. tapi hati dah tak mampu nak tahun dah perasaan ni.. jealous tu confirm ada bila dia rapat dengan lelaki lain.. cuma aku tak mampu nak bagitahu.. so aku just nak dia tahu yang aku still waiting her.. aku mahu cintaku jadi kenyataan.. aku suka dia.. sudah 150 juta kali aku bilang sebegini.. dan aku juga berharap agar dia bahagia dengan lelaki yang kini menjadi pilihan dihatinya.. walaupun aku tak tahu status hubungan dieowg tapi aku dapat rasa yang dia sgt menyayangi lelaki itu.. cuma kalau boleh berilah aku peluang untuk memberi cintaku dan sayangku kepada mu.. (bajet sastera student la ni) hehe.. 

Tuesday, 14 May 2013


Assalamualaikum.. chenta,.. apakah maksud sebenar cinta.. adakah cinta cukup sekadar ucapan i love u(saya sayang awak) atau cukup sekadar berbuat baik dengan nya atau kedua-duanya sekali?? ada orang cakap tak payah lah bercinta.. rugi masa,sakit jiwa dan sengsara.. tak jugak sebenarnya.. cinta merupakan satu perasaan suka dan sayangkan seseorang yang dikurniakan oleh Allah.. kita sebagai manusia perlu menggunakan perasaan cinta itu dengan sebaiknya dan tidak menggunakan perasaan cinta orang lain untuk memperoleh keuntungan atas angin.. bagaimana keuntungan atas angin itu?? awak couple dengan dia semata-mata untuk dapatkan nama,harta,pangkat dan sebagainya.. disisi agama haram dan berdosa.. Golongan wanita sering menyalahkan lelaki bagi setiap hubungan yang terpisah.. begitu juga lelaki yang akan menyalahkan wanita dalam perkara yang sama.. cinta itu indah.. tapi bagaimana jika kita menyintai dua insan dalam masa yang sama? dan kedua-dua insan tersebut ingin kita jadikan sebagai isteri.?? namun mereka berdua tidak dapat menerima seandainya kasih dibahagi dua..(1 laki 2 perempuan) aku merupakan seorang lelaki yang berada dalam kebingungan.. seorang wanita yang sudah lama ku nantikan dan mendapat tempat dalam hatiku ini makin ku sayang.. seorang lagi dia lah wanita yang membuat ku gembira duka dan marah.. secara hakikatnya kedua-dua mereka tidak lah sempurna kerana mereka juga manusia.. tapi dimata ku mereka mempunyai ciri-ciri wanita idaman ku untuk diperisterikan..



kata orang, seandainya kita mempunyai dua insan dalam hati sebnarnya bukan kedua-duanya anda cintai.. sebenarnya antara mereka salah seorangnya hanyalah orang yang kamu sukai bukan cintai...
jadi buat lah pilihan yang tepat dalam memiliih cinta kerana bila andai silap memilih cinta anda akan menyesal kerana si dia yang kamu tinggalkan mungkin pelengkap sebenar hari-hati mu pada masa yang mendatang

Thursday, 25 April 2013

Assalamualaikum.......
frust giler kalah berforum hari tu.. ye la buad preparation pon kejap jer.. tau2 nak bertanding dah.. walaupun keputusan nye agak berat sebelah tapi puas hati jugak lah sebab dapat timba ilmu pengetahuan dalam bab pengucapan awam ni.. so scared you know.. btw bulan 7 ni dah nak ambek muet.. yang ni lagi takut.. my future ni. malas sebenarnya nak ambek muet ni tapi nak buad macam mana dah bercita-cita tinggi tapi kalo English still low nak berangan boleh laa..


Nak dijadikan cerita nanti sekolah aku nak jadikan bahasa Inggeris ni sebagai bahasa yang wajib ada dimulut.. sapa yang tak speaking bayar seposen.. nampak macam hampeh jer tapi ni adalah satu bisness dan cara untuk melatih budak-budak menguasai bahasa Inggeris.. aku menentang sebab aku English ni hampeh sikit.. tp bile fikir-fikir balik.. Just try n do it.. bukan membazir un setakat seposen kalo tak pass nak bercakap lam bahsa Inggeris.. tapi bila kita dah menguasai bahasa Inggeris ni conpem puas hati.. 


in this is me.. sorang laki yang tak ensem tapi manis tu ada. haha.. mesti lah.. sampai aku tak tahu mana satu wanita yang aku nak jadikan kekasih dunia dan akhirat ni.. Alhadulillah bersyukur sangat sebab ada yang suka dekat aku walopon tak diminta.. tapi maaf sebab aku ni tak pandai nak memilih satu diantara mengkome ni.. maklum lah.. takot jugak nanti sekerat jalan.. tak mau la gaduh-gaduh sebab break2 ni.. bosan.. kadang menyampah sebab couple-couple jer manusia nak bermusuhan.. so for me for this time ak just lupekan semua nya walaupun hati tak tenang memikirkan gadis-gadis yang aku tunggu dan sayan gtu.. hihi.. salam hormat dari saya.. hargai diri anda--->jaga kesihatan----->jangan abaikan orang yang tersayang,disayang n menyayangi mu... salam Pilihanraya13... pastikan undi anda adalah RAHSIA.. gudluck for all my fren n love u all..

Ya Allah, Jika benar dia buatku, maka rapatkanlah hubungan ku dengannya mengikut kemahuanmu dan jauhilah kami dari zina..
tetapi
jika dicipta bukan untukku maka berilah ku cara yang paling lembut untuk ku melepaskan dia agar diriku dan dirinya tidak merasai kekecewaan yang amat berat sehingga boleh melalaikan diri seterusnya meninggalkan suruhan mu


Wednesday, 6 March 2013

Assalamualaikum
kebelakangan ni hidup aku susah sgt.. mcm2 dugaan datang.. mungkin sebab aku ni bnyak sgt dosa n Allah na kafarah dosa aku melalui ujian dia.. ak ta mampu na beza benda baik n buruk.. aku selalu tersesat dalam jalan yang aku pilih ni.. aktak mampu hidup sebagaimana aku yang dulu.. aku un tak tahu kenapa aku jadi cmni,sedangkan aku yang dulu tak lah selemah ni.. aku ni tak pasti apa yang aku buad ni benar-benar betul atau sebaliknya..

aku tak mampu siapkan assignment aku walaupon kerja tu mudah jer.. aku ni asyik mampu minta tolong org jer padahal aku tak cuba lagi buad.. tambah pulak masalah hidup antara aku dengan keluarga aku. dah la ku ni arhhhhhhhhhh.. datang pulak masalah perasaan sayang dengan perempuan.. kalau sorang tak apa.. ini dua.. dua-dua aku sayang.. ak ni bkn lah lelaki mata keranjang or buaya darat tp ak akui lah memang salah aku tak pndai na memilih n setia.. 

sorang dok jaoh tapi dia dah lama aku try pikat.sorang dkt sgt dengan aku.. dua-dua ni nadi aku yg ke 4 selepas keizinan dri NYA ibu,bapa n adik bradik aku.. kalo tak de dieowg ni aku tak tawu aku hidup cmna skunk ni.. aku hanya mampu berfikir n sampai satu tahap aku dah tak mampu berfikir lagi dah.. sampai aku tak tahu lah aku tulis ni betul ker tak.. harap-harap Allah berikan aku hidayah dan petunjuk untuk aku teruskan hidup

kalau lah ade yang abca post aku ni.. please lah bgi nasihat akat aku.... 
aku sgt berharap
andai takdirku hidup dgn dia.. dekatkanlah dia dariku
andai dia bukan untukku jaohkan lah dia dariku agar ku tidak mengecewakan nya