Thursday, 15 November 2012

PraUM

Salam.... : )
yeay!! dah abeh exam... ingat STPM mudah ke harh..susah ooo.. ibarat nak terberakk dalam sluar tp tahan sbb ramai oranghaa.. mcm tu lah tahap kesusahan dia.. mati2 study smbil main la..ingat an sekacang seperti kacang hijau.. tp sesusah cm kt atas yg aku habaq tdi dtmbh dgn masala2 yg tak ditamu letih dok mikir.. hat Segi kolej tu dok antaq tawarankt aku smpai 12 kali.. semua tulis nma pak aku salah.. hehe.. nak buad cm na kita tapnday mcm kwn2 yg lenn.. jeles ooo tgok depa tu.. hiudp mewah smentara..bwak blik fone bru,laptop bru n yg beli kreta pon ada. hehe.. tp best jgk dok form 6 niboleh smbng2 ngn cikgu2,pkerja kntin boleh main gila2 ngn cikgu.. tp dkt U, dkt PoLi dkt Matrik bole ke smue tu??? loni nak kerja un skrang2 nya kena ada degree.. so bdak diploma kena hbeskan masa untuk blaja dalam 7 or 8 thun.. tu pun kalo ta kena repeat sem la.. untung dok form 6.. tp tu la.. fes sem ta dapat bntuan.. sem dua bru dpt 250.. tu pun sbb bajet untuk PRU januari ton depan.. GENERASI 94 ni memang bahan eksperimen kerajaan.. ak ta tau la bab pa kmi ni malang sgt.. hehe.. bkn na ktuk.. tegur jer ni.. tp apa hat betoy kita sokong mcm pemusatan pelajar tu aku sokong gilaaaaaa.. mmg larnt tenaga pengajar die ta mcm skola.. tp best la kita hdup mcm dok kt U.. blaja msok pkoy 8 abes koy 10 rehat msok pkoy 2 abes koy 4.. na tough sikit setiap 2 jam akn ada rehat n smbung 30 mnit lepas tu.. berpakaian bebas tp ta menjolok mata... free.. tau la pakay bju skola tu ta best.. sbb tu aku mcm na jaa pemusatan pelajar ni.. yuran  ditanggung sepenuhnya oleh kementerian, repeat tanggung sndri... biasiswa pelajar dimansuhkan tp mknan sepanjang pengajian ditanggung.. bapak mngade2 giler.. haha.. nme tmpat bgi pelajar form 6 ni contoh mcm Pusat Pra Universiti Malaysia ker, Pusat Pengajian Tinggi PRA U ker.. ta pun singkatan nye PraUM pastu nme tmpat contoh dkt KL PraUMKL.. kan style cmtu.. pastu aktivit koko plak hnya libatkan seluruh PraUM dkt Malaysia.. mcm sukan antara U.. hehe.. best kan??